Με Αυτά τα 7 Tips η Κουζίνα των Ονείρων σας θα Γίνει Δική σας!

 ανακαίνιση της κουζίνας δεν συνεπάγεται απαραίτητα δαπάνη πολλών χρημάτων. Οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αποφασίστε ποιο είναι το budget σας Πριν ξεκινήσετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας πρέπει να ξέρετε το ακριβές ποσό που θα ξοδέψετε. Μην ξεκινήσετε χωρίς να έχετε κάνει προγραμματισμό γιατί το πιο πιθανό είναι να την πατήσετε. Υπολογίστε ένα ποσό που νιώθετε άνετα να ξοδέψετε και στη συνέχεια βάλτε επιπλέον άλλο ένα 20% αυτού του ποσού στην άκρη για τυχόν αναποδιές που ίσως σας τύχουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Πριν & Μετά: Δείτε Πώς Μεταμορφώθηκε μια Κουζίνα Μόνο με Λίγο Χρώμα!

Μικρές αλλαγές Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα τότε μπορείτε να κάνετε μικρές (αλλά σημαντικές) αλλαγές που θα αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε τη βρύση, τα ντουλάπια και τα παράθυρα της κουζίνας σας, αμέσως ο χώρος θα δείξει πολύ διαφορετικός. Φροντίστε να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια ώστε να φαίνονται τα καινούρια σας σερβίτσια. Επίσης προσέξτε να μην αγοράσετε τίποτα βιαστικά. Κάντε την έρευνά σας σε διάφορα καταστήματα αλλά και σε e-shops για να βρείτε τις πιο συμφέρουσες τιμές.

thehomeissue_kouzina01

Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια ώστε να φαίνονται τα καινούρια σας σερβίτσια.

Όσον αφορά τον τοίχο της κουζίνας υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε να βάλετε πλακάκια, ταπετσαρία ή και να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας. Η πιο οικονομική λύση είναι να τη βάψετε σε μια απόχρωση της επιλογής σας. Όσον αφορά τα παράθυρα μπορείτε να βάψετε τα κουφώματα, να προσθέσετε κουρτίνες ή να μην τοποθετήσετε καθόλου κουρτίνες για να έχει περισσότερο φως ο χώρος σας.

Φωτισμός Ο ωραίος φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει εντελώς την κουζίνα. Μπορεί εσείς να μη θεωρείτε τον φωτισμό τόσο σημαντικό και να θέλετε να επενδύσετε σε έναν καλό φούρνο ή σε κάποια άλλη οικιακή συσκευή, ωστόσο εμείς θεωρούμε πως ο φωτισμός είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάζουν σε έναν χώρο που ανακαινίζεται για να μπορούν να λάμψουν έτσι όλα τα καινούρια πράγματα που έχετε τοποθετήσει σε αυτόν. Επίσης ο σωστός φωτισμός θα κάνει την κουζίνα σας να δείχνει μεγαλύτερη.

Επιλέξτε ιδιαίτερα σχέδια φωτιστικών που θα προσθέσουν χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Τα μεταλλικά φωτιστικά κάνουν το φως της λάμπας να δείχνει λίγο πιο ζεστό.

Tip Επιλέξτε led λάμπες για την κουζίνα σας που δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δωματίου και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.