7 Συμβουλές για Μίνι Ανακαίνιση του Σπιτιού σας

Σήμερα υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά και όλοι νοιώθουμε την ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση. Για να ανεβούμε λοιπόν ψυχολογικά, μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας που δε θα στοιχίσουν πολύ και θα του δώσουν μία νέα πνοή. Τα παρακάτω τιπς θα κάνουν μία μίνι ανακαίνιση στο χώρο μας και θα ανανεώσουν και εμάς τους ίδιους.

Ράφια με σωλήνες Μπορείτε έυκολα να δώσετε τελείως άλλο χαρακτήρα στην κουζίνα σας προσθέτοντας μερικά ράφια. Τα ράφια σε συνδυασμό με μερικούς χάλκινους σωλήνες θα δώσουν άλλη δυναμική στο χώρο και θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο “χειροποίητη”. Το industrial στιλ άλλωστε, κάνει δυναμικό comeback και είναι πολύ στη μόδα τελευταία.

Τα ράφια με σωλήνες δίνουν έναν industrial τόνο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Ανακαίνιση πολυθρόνων Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες συχνά αλλάζουν μόδα και εμείς ξεμένουμε με τα παλιά για πολλά χρόνια γιατί θεωρούμε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσουμε καινούρια. Η οικονομική κρίση έφερε και ένα καλό στη διακόσμηση. Τα DIY! Μπορείτε εύκολα και με ελάχιστα έξοδα να ανανεώσετε πλήρως τις πολυθρόνες σας, αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια, και αλλάζοντας ακόμα και τα πόδια. Για το ύφασμα, προσέξτε να επιλέξετε υφάσματα ανθεκτικά σε νερό και λεκέδες.

Gallery πινάκων Σας αρέσουν οι πίνακες; Τότε θα σας χαροποιήσουν τα παρακάτω νέα. Οι πίνακες κάνουν comeback και μάλιστα τοποθετούνται στους τοίχους σαν να βρίσκεστε σε έκθεση ζωγραφικής. Η μόδα ξεκίνησε από το Μανχάταν και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ακολουθεί το συγκεκριμένο τρεντ διακόσμησης. Διαλέξτε τη θεματολογία της γκαλερί σας και κρεμάστε τους πίνακες σε ανομοιόμορφα ύψη, δημιουργώντας ένα “κολάζ” από πίνακες!

Πειραματίστε με τον τρόπο που θα βάλετε τις κορνίζες στον τοίχο του καθιστικού σας.

Αυτοσχέδια ντουλάπια και αποθηκευτικοί χώροι Τα ντουλάπια, τα κουτιά, και όλων των ειδών οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητα για ένα οργανωμένο σπίτι. Μόλις βάλετε όλα τα πράγματα σε τάξη θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας. Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να χωράνε όλα σας τα πράγματα, να μην υπάρχουν πουθενά πεταμένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, περιοδικά, βιβλία και καλώδια. Αν κάνετε σωστή οργάνωση θα συνειδητοποιήσετε πως ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σας.

Δημιουργικότητα με χρώματα Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες αλλαγές στο σπίτι σας για να ανανεωθεί. Μπορείτε απλά να επενδύσετε σε πιο μικρές καλόγουστες αλλαγές που θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα ξεμπερδέψετε με αυτές πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, αν έχετε βαρεθεί το χρώμα των τοίχων σας, δε χρειάζεται να βάψετε όλο το σπίτι. Μπορείτε, όμως, να βάψετε κάποιες λεπτομέρειες που θα δώσουν αμέσως άλλη πνοή στο χώρο και επιπλέον δε θα σας δυσκολέψουν στο να τις πετύχετε.

Δώστε χαρακτήρα σε κάθε σημείο του σπιτιού Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν χώροι που είναι πολύ βαριά διακοσμημένοι και άλλοι χώροι ή σημεία του σπιτιού που είναι κενά και άδεια. Καλό είναι να υπάρχει μία ισορροπία. Για παράδειγμα, οι διάδρομοι συνήθως είναι άδειοι στα πιο πολλά σπίτια, και δεν έχουν ούτε στιλ, ούτε χαρακτήρα. Δημιουργήστε όμορφους διαδρόμους που εναρμονίζονται με το υπόλοιπο σπίτι. Προσθέστε κουρτίνες, ένα σκαμπό, μερικά λουλούδια, ή οτιδήποτε θεωρείτε οτι θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σπίτι. Προσέξτε να μην τον μπλοκάρετε για να περνάτε εύκολα!

Ανανεώστε τις πόρτες σας Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και γι’αυτό καλό είναι η πόρτα σας και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού να είναι εξίσου αξιοπρεπές με το εσωτερικό μέρος. Αλλάξτε την πόρτα σας, βάψτε την, ή προσθέστε ένα ωραίο vintage πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Επίσης φροντίστε το πατάκι σας να είναι καθαρό και προσθέστε (αν μένετε σε πολυκατοικία), μία γλάστρα ή ένα τραπεζάκι με μερικά αρωματικά κεριά.